Güvenlik Duyurusu
Güvenliğiniz bizim için önemli, bu nedenle aşağıdaki konularda dikkatli olmanızı ve gelebilecek şüpheli işlemlerde bizimle 444 2818 numaralı telefondan direkt irtibata geçmenizi rica ediyoruz.
Faturamatik Elektronik Para ve Ödeme Kuruluşu A.Ş. hiçbir zaman müşterilerinin şifrelerini soran, kişisel bilgilerini talep eden veya güncellenmesini isteyen e-postalar göndermez.
Tarafımızdan gönderilen e-postalar faturamatik.com.tr uzantılıdır. Şirketimizden gönderilmiş gibi görünen fakat faturamatik.com.tr uzantılı olmayan hiçbir mail adresine itibar etmeyiniz.
SMS ya da e-posta ile gelen linklere tıklayarak eriştiğiniz sayfalarda kişisel bilgilerinizi, şifrenizi, kart numaralarınızı ya da kart şifrelerinizi girmeyiniz.
Gönderdiğimiz e-postalar sadece bilgi amaçlıdır.
Şüpheli bir durumla karşılaştığınızda lütfen 444 2818 numaralı çağrı merkezimizi arayınız.
Dolandırıcılık Nedir ve Şüpheli İşlemlerde Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Dolandırıcılık, e-ticaret dünyasında, “Başkalarına ait ön ödemeli kart, kredi kartı ya da banka kartı ile herhangi bir iş yerinden işlem yaparak haksız kazanç sağlamak; bu sayede gerçek kart hamili, iş yeri ya da kart kuruluşu/ödeme kuruluşunu zarara uğratmak” şeklinde kendini göstermektedir. Şüpheli işlem farklı durumlarda ortaya çıkabilir:

  • Müşteriye işlem yapıldıktan sonra bankasından ya da işlemin geçtiği e-ticaret sitesinden gelen SMS ya da e-postada işlem bilgilerinin gönderilmesi ile müşteri, bilgisi dışında kart bilgilerinin kullanıldığını öğrenir.
  • Müşteri, ekstresinde detayını bilmediği bir işlemle karşılaşır.
  • Müşteri farkında olmadan banka tarafından kendisine gönderilen 3D Secure şifresini üçüncü kişilerle telefonda paylaşır.
  • Müşteri gelen SMS ya da e-postanın güvenli olduğunu düşünerek SMS ya da e-postada iletilen linke tıklayarak kart bilgilerini ve telefonuna gönderilen 3D Secure şifresini aslında güvenli olmayan bir platformda paylaşır.
Özellikle herkesin konuyla ilgili hassasiyeti ve korkusunun arttığı bu dönemde farklı isimlerde kişisel bilgi talep eden e-postalar veya kamu kuruluşları ile bağımsız sağlık örgütlerini kullanarak Coronavirüs’e karşı para talep etmek veya kredi kartı bilgilerinin talep edilmesi, zararlı içerik taşıyan e-posta eklerinin paylaşılması söz konusu olabilir. Bu tarz içerikli maillerle karşılaşırsanız e-postayı açmadan önce içeriğinin doğruluğundan emin olunuz. Şüpheli bir durumla karşılaştığınızda lütfen 444 2818 nolu çağrı merkezimizi arayınız ya da oneri-sikayet@faturamatik.com.tr e-posta adresi üzerinden bizimle iletişime geçiniz.
3D Secure Şifresini Nasıl Tanımlayabilirim?
İş Bankası Kredi Kartınız 3D Secure sistemine uyumlu değilse, şifre sayfası açılıp otomatik olarak kapanır. Güvenliğiniz için 3D Secure uyumlu bir kredi kartı kullanmanızı öneririz. 3D Secure sistemine uyumlu kredi kartınızla yapacağınız ilk işlemde, onaylama sayfasında sistem sizi banka şifre tanımlama sayfasına yönlendirir, bu sayfadan şifrenizi tanımladıktan sonra 3D Secure’la internet üzerinden güvenle alışveriş yapabilirsiniz.
3D Secure Nasıl İşler?
www.faturamatik.com.tr'den yapacağınız ödemelerde, kredi kartınızın bağlı olduğu banka bu sistemi destekliyorsa 3D Secure’la ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Güvenliğiniz için, işleminizi “Şifreyle Onayla (3D Secure)” ile gerçekleştirmenizi öneririz Kredi kartınızın 3D’ye tanımlı hale gelmesi için, bankada kayıtlı GSM bilgilerinizin güncellenmiş olması gereklidir. İş Bankası, Garanti, Yapı Kredi, HSBC, Finansbank ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) kredi kartlarıyla yapılan ödemelerde “Şifreyle Onayla (3D Secure)” seçeneği sipariş onay sayfasında görünür 3D Secure’la gerçekleştireceğiniz işlemlerde “Sipariş Onayla” sayfasının ortasında açılan ekran, bankanızın ekranıdır. Şifre bilgilerinizi banka ekranına girmenizin amacı, şifre güvenliğinizi sağlamaktır Kredi kartınızın 3D tanımını önceden yapmadıysanız, ilk işleminizde banka ekranlarında kaydınız gerçekleşir ve kartınız 3D işleme hazır hale gelir. “Şifreyle Onayla (3D Secure)” butonuna tıkladınız, eğer hiçbir şifre sorulmadan işleminiz gerçekleşirse; kredi kartınız henüz 3D uyumlu değil demektir. Ama bu durumda yapacağınız işlem de 3D özelliğine sahip olacaktır. 3D Secure’la onaylamada ya da banka tanımlama ekranında sorun yaşıyorsanız, diğer “Sipariş Onayla” butonuna tıklayarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Kartınız 3D tanımlıysa, çoğunlukla internet üzerinden yaptığınız alışveriş sonrasında ödeme işlemi detayınız bankanızda kayıtlı olan GSM numaranıza SMS’le gönderilir. Böylece, kredi kartınızın yetkisiz kişilerce kullanılması durumunda hemen bilgi sahibi olur ve olası bir mağduriyeti önlersiniz. 3D Secure’la gerçekleştirdiğiniz siparişlerde işlemi şifrenizle onayladığınız için, siparişiniz güvenlik sürecinde beklemez ve en kısa sürede adresinize teslim edilir.
3D Secure Neden Güvenlidir?
3D Secure sistemiyle yapılan alışverişin geçerli sayılabilmesi için; kart sahibinin yapılan işlemi, banka tarafından kendine verilen özel bir ödeme şifresiyle onaylaması gerekir. Kredi kartı numaranız başkaları tarafından biliniyor olsa bile, şifreniz sadece sizde olduğundan internet ortamında güvenli alışveriş yaparsınız.
3D Secure Nedir?
3D Secure, online alışverişlerin güvenliğini sağlamak amacıyla kart kuruluşları tarafından geliştirilmiş bir kimlik doğrulama sistemidir. İnternetten yapılan ödemelerde şifreyle kredi kartı onaylama işlemi olarak da bilinir. Visa Kredi Kartı için kullanılan uygulamasına “Verified by Visa”, MasterCard için olanına ise “SecureCode” adı verilir.
Sanal Kart Nedir? Nasıl Alınır?

Sanal kart kredi kartına alternatif olarak internet alışverişlerinizde kullanabileceğiniz, fiziki kartta bulunduğu gibi kart numarası, son kullanma tarihi güvenlik (CVC) kodu bulunan sanal ortamda bulunan bir kart türüdür. Sanal kart fiziksel olarak elinde olmaz ancak sanal kartı kullandığın fiziksel kartına bağlı olarak oluşturabilirsin. Sanal kart ile hesap bilgilerini vermek zorunda olmadan internet üzerinden hızlı ve güvenli alışveriş deneyimi yaşayabilirsin.

İnternet alışverişi güvenlik nedeniyle kart bilgilerini paylaşmaktan çekiniyorsan sanal kart tam sana göre. Sanal kart bilgileri ile banka veya kredi kartı bilgilerin farklı olduğu için kişisel bilgilerini internet ortamında paylaşmana gerek kalmadan internet üzerinden alışveriş yapmanın en güvenli yollarından biri, sanal kart kullanmaktır.

Sanal kart sayesinde kart limitini kendin belirleyebilir, bakiye limiti aşım derdi olmadan özgürce alışveriş yapabilirsin.

Sanal Kart Nasıl Oluşturulur?

Sanal kart kullanmak çok basittir. Sanal kartta banka kartı çıkarmak gibi uzun prosedürlere gerek yok. Sanal kart sahibi olmak için müşterisi olduğun bankanın dijital uygulamaları üzerinden kolaylıkla başvuru yapabilirsin. Mobil bankacılık hesabındaki “Kart Ayarları” menüsünü kullanarak sanal kart oluşturabilir, sanal kartın limitini belirleyebilir ve kullanmaya başlayabilirsin. Dilersen sanal kartın fiziki bir kopyasını da isteyebilirsin. Sanal kartın ilk hazır olduğunda limiti 0 TL’dir. Kartının limitini alışverişlerine göre kendin belirlersin.

Sanal Kartın Avantajları
  • Sanal kartın sunduğu en büyük avantajlardan biri güvenli olması.
  • İnternet sitelerinden alışveriş yaparken sanal kart kullanmak internet dolandırıcılıklarına karşı endişelerini minimuma indirirken olası bilgi hırsızlıklarına karşı seni korur.
  • İnternet alışverişini sık yapan biriysen, sanal kart sana zaman kazandırır.
  • Kredi kartı hırsızlıklarına karşı güvende olursun.
  • Sanal kart alışverişini tamamlamadan önce senden onay istediği için senin isteğin dışında otomatik bir ödeme işlemi gerçekleştirmez.
  • Sanal kart limitini kendin oluşturabildiğin için limit aşımı sorunu yaşamazsın.
  • Birden fazla sanal kart oluşturabilir, her birinin limitini ayrı ayrı belirleyebilirsin.
  • Sanal kartta, kartında bulunan limite göre ve gelecek tutarları karşılayacak şekilde taksit tutarı belirleyebilirsin.
  • Herhangi bir çalınma veya kayıp durumuna karşı güvenlidir.
  • İnternet alışverişlerinde kolaylık sağlar.
Sanal Kart Yıllık Ücreti Nedir?

Sanal kart tamamen ücretsizdir.

SSL Nedir?
SSL sertifikaları site adreslerinin doğruluğunu kontrol eden, iki nokta arasındaki veri iletişimini şifreli kanal üzerinden yaparak güvenli bir şekilde iletilmesini sağlayan bir üründür. SSL sertifikaları hiç bir zaman yazdığınız kodun veya web sitenizin güvenliğini sağlamaz. SSL gönderilen bilginin kesinlikle ve sadece doğru adreste deşifre edilebilmesini sağlar. Bilgi gönderilmeden önce otomatik olarak şifrelenir ve sadece doğru alıcı tarafından deşifre edilebilir. Her iki tarafta da doğrulama yapılarak işlemin ve bilginin gizliliği ve bütünlüğü korunur.
Kredi Kartıyla Fatura Ödeme Yaparken Güvende Miyim?
wwww.faturamatik.com.tr, kredi kartıyla yapacağınız alışverişlerde güvenliğiniz için en son teknolojileri ve en iyi servis sağlayıcıları kullanır. Kişisel bilgilerinizi girdiğiniz her sayfada tarayıcınızın altında bir anahtar vardır. Bu anahtar, tarayıcınızla gönderdiğiniz hiçbir bilginin üçüncü şahıslarca görünemeyeceğinin işaretidir. Ayrıca; sitemizden yapacağınız tüm ödemelerde yüksek güvenlik standartları geçerlidir. EV SSL Güvenlik Sertifikası ve 3D Secure servisleri sayesinde güvenliğinizi riske atmadan sitemizde özgürce ödeme yapabilirsiniz.
Kartımdan İsteğim Dışında Tahsilat Yapılabilir Mi?
3D güvenlik olduğu için kredi kartınızdan ancak bankanıza kayıtlı olan cep telefonuna gelen şifre ile giriş yapılabilmektedir.
Hangi Banka Alt Yapısı ile Ödemeler Yapılır?
TEB ve AKBANK ile yapılmaktadır. Ödemeleriniz banka garantörlüğündedir.
Güvenlik Kodu Kartımda Nerede Yazılı?
Bu 3 haneli numara kartınızın arka yüzünde yazılıdır.
Güvenlik Kodu(CVC2) Nedir?
Güvenlik kodu tüm kredi kartlarının arka yüzünde bulunan 3 haneli numaradır. Artık tüm kredi kartı ile yapacağınız fatura ödemelerinizde bu numarayı da girmek zorundasınız. Bu numarayı sormamızdaki amaç kredi kartı güvenliğini daha da arttırmak sizlerin sitemizden en güvenli şekilde ödemelerinizi yapmanızı sağlamaktır. Güvenlik kodu onayı Banka Sanal POS sisteminin sunduğu yeni bir hizmettir. Faturamatik ülkemizdeki ve dünyadaki en son gelişmeleri takip ederek güvenli ödemeleriniz için en son gelişmeleri sizlere sunmaya devam edecektir.
Güvence Nedir?
Faaliyetlerimiz TEB ve AKBANK ile anlaşmalı olarak yürütülmekte ve banka ile kurulan özel hat bağlantısı üzerinden servis ile çalışmaktadır.
CAPTCHA Nedir?
CAPTCHA (İnsan ve Bilgisayar Ayrımı Amaçlı Tam Otomatik Genel Turing Testi), sınama-yanıt doğrulaması olarak bilinen bir güvenlik önlemidir. CAPTCHA spam ve şifre çözme koruması sağlanmasına yardımcı olur. Bunun için sizden basit bir testi yanıtlamanızı isteyerek şifre korumalı bir hesaba girmeye çalışan bir bilgisayar değil insan olduğunuzu kanıtlamanızı sağlar. CAPTCHA testleri, deforme edilmiş bir resim şeklinde görünen rastgele oluşturulmuş harf ve/veya rakam dizisi ile bir metin kutusu olmak üzere iki temel parçadan oluşur. Bir testi geçmek ve insan olduğunuzu kanıtlamak için resimde gördüğünüz karakterleri metin kutusuna girmeniz yeterlidir.
Bir CAPTCHA Resmini Görüntüleme Konusunda Sıkıntı Yaşıyorum. Ne Yapabilirim?
Bir CAPTCHA resmini göremiyor veya metni okuma konusunda sıkıntı yaşıyorsanız, yeni bir resim almak için tarayıcınızı yenileyin. CAPTCHA'lar temel olarak resimleri kullansa da, görme engelliler için sesli sürümleri de mevcuttur. Sesli sürüme erişmek için metin kutusunun yanındaki Uluslararası Erişim Simgesi resmi (tekerlekli sandalye simgesi) olarak görüntülenen bağlantıyı tıklayın. Bu resmin alternatif metni "Dinleyin ve duyduğunuz numaraları yazın" şeklindedir. CAPTCHA, işitme ve görme engelliler topluluğu için desteklenmez.